• Friare luftvägar reducerar/eliminerar snarkning
  Vid social snarkning
  CE-märkt medicinteknisk produkt
  Stödjande & tryckavlastande
  Unik patenterad lösning
  Ingen massproduktion - Ett hantverk
  Tillverkning i Sverige
  Ring kundservice: 08 636 50 30
  Finns även i hjälpmedelsbutiker
 • Svenska Svenska
Fri frakt vid 499:- / Snabb leverans / Fri retur

Snarkning - Olika orsaker

vänster7

Snarkning och dess orsaker

Vi kan välja bort mycket i våra liv, men att äta och sova är de två grundläggande fysiologiska behoven vi alla har för att överleva. God sömn är inte alla förunnat.

Snarkning kan påverka minne, motorik, humör och är ett globalt samhällsproblem. Det ger störningar i familjerelationer, påverkar samliv, arbetsliv och trafiksäkerhet. Snarkning kan på sikt medföra negativa hälsoproblem.

Sömnkliniker erbjuder effektiva behandlingar med CPAP eller med apnébettskena när man fått diagnosen obstruktiv sömnapnésyndrom (OSAS) - men alla vet inte om att den möjligheten finns. Hur mycket man snarkar beror på anatomi, vikt, leverne, ålder och hur länge man snarkat.

Snarkarens vikt spelar stor roll. Är vi tjocka utåt är vi också tjocka inåt. Även smala och normalbyggda människor kan ha fettkuddar längs svalget och snarkar därmed mer. Anatomin spelar således en viktig roll.

Snarkning uppstår i de vävnader som vibrerar i de övre luftvägarna.

När man somnar slappnar musklerna i kroppen av. I svalget har vi mycket mjuk vävnad och när musklerna slappnar av påverkas luftvägarna. Väggarna i svalget förslappas, tungan sjunker bakåt och den mjuka delen av gommen blir sladdrig. Blir det tillräckligt trångt så börjar det vibrera och man snarkar. Vibrationerna kan ske högt upp i näsan, i den mjuka gommen eller bakom tungan, men oftast är det en kombination av dessa.

Eftersom vibrationerna vid snarkning ofta medför en viss svullnad i svalget bör man pröva en ny metod/behandling i åtminstone någon/några veckor innan man avfärdar den. En annan anledning är att snarkningarna kan växla i svårighetsgrad från natt till natt, beroende på kroppsläget, nästäppa, trötthet eller alkoholintag.

Rökning förvärrar snarkning, rökare får irriterade slemhinnor och ökad slembildning.

Sömnmedel, lugnande eller muskelavslappnande mediciner samt alkolhol förvärrar snarkning.

Sover man med öppen mun tenderar tungan att falla bakåt vilket medför att luftvägarna blir trängre.

Vid sömn bör andning ske genom näsan av flera anledningar. Näsan renar, temperaturreglerar och befuktar inandningsluften. Man får bättre syresättning och sover lugnare.

Har man svårt att andas genom näsan bör man söka hjälp hos läkare.


höger

Läs mer om SNARKNING & SÖMNAPNÉ HÄR>

DU HITTAR VÅR PATENTERADE SOVKRAGE HÄR FÖR ATT REDUCERA SNARKNINGAR - BESTÄLL HÄR >

FAKTA 
Mot snarkning, eftersträva en sovposition liknande framstupa (stabilt) sidoläge som vid första hjälpen. Eezyflow sovkrage är utvecklad för denna sovposition.