• Friare luftvägar reducerar/eliminerar snarkning
  Vid social snarkning
  CE-märkt medicinteknisk produkt
  Stödjande & tryckavlastande
  Unik patenterad lösning
  Ingen massproduktion - Ett hantverk
  Tillverkning i Sverige & Danmark
  Ring kundservice: 08 636 50 30
  Finns även i hjälpmedelsbutiker
 • Svenska Svenska
Fri frakt vid 499:- / Snabb leverans / Fri retur

Sluta snarka - Snarka mindre med Eezyflow sovkrage

vänster7

Vakna mer utvilad

Eezyflow är en CE-märkt medicinteknisk produkt. Med friare luftvägar reduceras snarkning hos personer som har besvär av sin snarkning och/eller som stör personer i sin närhet. Produkten är inställbar i höjdled och är utformad som en mjuk och tryckavlastande krage. Eezyflow ger friare luftvägar genom att man håller huvudet lätt sträckt bakåt, hakan något framskjuten och munnen stängd. En sovposition liknande framstupa (stabilt) sidoläge. 

Produkten kan även användas i kombination med andra snarkreducerande produkter, exempelvis snarkskena och/eller näsvidgare. Eezyflow kan användas när man sover i liggande eller sittande ställning.

Vid CPAP-behandling med näsmask kan man kombinera med Eezyflow, ger möjlighet att inta optimal kroppsposition och stängd mun. En del kombinerar med apnébettskena/antiapnéskena (ABS/AAS) när de enbart inte hjälper hela vägen.

Kragen består av ett viskoelastiskt skum (ett material som återtar sin ursprungliga form). Materialet är både tryckavlastande och mjukt samt formar sig med hjälp av kroppsvärmen. Ingjutet i sovkragen finns en anordning som möjliggör en individuell höjdinställning som också är fjädrande.

Produkten fungerar även som stödkrage, stödjande/avlastande utan mottryck.

Likaså även utmärkt som resekrage vid resor med flyg, tåg eller i bil som passagerare. Även icke snarkare kan använda Eezyflow vid resor - ”anländ utvilad och utan nackspärr”.

Snarkning kan påverka minne, motorik och humör och har blivit ett globalt samhällsproblem som orsakar störningar i familjerelationer och påverkar samliv, arbetsliv och till och med trafiksäkerheten. På sikt kan snarkning leda till obstruktiv sömnapnésyndrom som ger ökad risk för högt blodtryck, hjärt- kärlsjukdomar samt stroke. Vid sömn bör andning ske genom näsan av flera anledningar. Näsan renar, temperaturreglerar och befuktar vilket bidrar till att man sover ännu bättre. Man sover bättre i svala, tysta och mörka rum. Du kan även kombinera sovkragen med näsvidgare, snarkskena, snarkbälte, specialkudde – eller en tennisboll insydd i ryggen på en pyjamas eller t-shirt (som gör att det blir obekvämt att sova i ryggläge).

höger

FAKTA 
Eezyflow är avsedd för vuxna personer som kan ta på och av kragen själva. Vid mindre än 8 cm mellan nyckelben och käkben rekommenderas inte denna standardstorlek.