• Friare luftvägar reducerar/eliminerar snarkning
  Vid social snarkning
  CE-märkt medicinteknisk produkt
  Stödjande & tryckavlastande
  Unik patenterad lösning
  Ingen massproduktion - Ett hantverk
  Tillverkning i Sverige
  Ring kundservice: 08 636 50 30
  Finns även i hjälpmedelsbutiker
 • Svenska Svenska
Fri frakt vid 499:- / Snabb leverans / Fri retur

Sluta snarka - Vakna mer utvilad

vänster7

Hjälpmedel mot snarkning

Eezyflow sovkrage är en patenterad CE-märkt medicinteknisk produkt. Med friare luftvägar reduceras snarkning hos personer som har besvär av sin snarkning och/eller som stör personer i sin närhet. Sovkragen är inställbar i höjdled, mjuk, lätt och tryckavlastande. Eezyflow ger friare luftvägar genom att man håller huvudet uppåt, lätt bakåt, hakan något framskjuten och stängd mun. En sovposition liknande framstupa (stabilt) sidoläge som vid "första hjälpen". 

Vid behov, kan även användas i kombination med andra snarkreducerande produkter, exempelvis snarkskena och/eller näsvidgare. Eezyflow kan användas när man sover i liggande eller sittande ställning.

Vid sömnapné, en del har upptäckt att man kan kombinera Eezyflow med CPAP med näsmask eftersom det ger möjlighet att få en optimal sovposition och stängd mun. En del andra kombinerar Eezyflow med apnébettskena/antiapnéskena (ABS/AAS) när enbart skenan inte hjälper hela vägen.

Eezyflow består av ett viskoelastiskt skum (ett material som återtar sin ursprungliga form). Materialet som är både tryckavlastande och mjukt formar sig med hjälp av kroppsvärmen. Ingjutet i sovkragen finns en anordning som möjliggör en individuell höjdinställning som också är fjädrande.

Eezyflow fungerar även som stödkrage, stödjande/avlastande utan mottryck.

Likaså även utmärkt som resekrage vid resor med flyg, tåg eller i bil som passagerare. Även icke snarkare kan använda Eezyflow vid resor - ”anländ utvilad utan nackspärr”.

Snarkning kan påverka minne, motorik och humör och är ett globalt samhällsproblem som orsakar störningar i familjerelationer, påverkar samliv, arbetsliv och till och med trafiksäkerheten. På sikt kan snarkning leda till obstruktiv sömnapnésyndrom som ger ökad risk för högt blodtryck, hjärt- kärlsjukdomar samt stroke. Viktigt, vid sömn bör andning ske genom näsan av flera anledningar. Näsan renar, temperaturreglerar och befuktar inandningsluften. Man får bättre syresättning och sover lugnare. Man sover bättre i svala, tysta och mörka rum.

höger

Läs mer om SNARKNING & SÖMNAPNÉ HÄR>

DU HITTAR VÅR PATENTERADE SOVKRAGE HÄR FÖR ATT REDUCERA SNARKNINGAR - BESTÄLL HÄR >

FAKTA 
Eezyflow är avsedd för vuxna personer som kan ta på och av kragen själva. Vid mindre än 8 cm mellan nyckelben och käkben rekommenderas inte denna standardstorlek.