• Friare luftvägar reducerar/eliminerar snarkning
  Vid social snarkning
  CE-märkt medicinteknisk produkt
  Stödjande & tryckavlastande
  Unik patenterad lösning
  Ingen massproduktion - Ett hantverk
  Tillverkning i Sverige
  Ring kundservice: 08 636 50 30
  Finns även i hjälpmedelsbutiker
 • Svenska Svenska
Fri frakt vid 499:- / Snabb leverans / Fri retur

Snarkning reduceras - Friare luftvägar

vänster7

Friare luftvägar reducerar snarkning

När narkosläkare ser till att andningsvägarna hålls öppna hos en medvetslös patient brukar de böja huvudet lätt bakåt för att vidga svalget. Dessutom stänger de munnen och skjuter underkäken framåt, så att tungan inte så lätt faller bakåt. Alla dessa knep kan man själv utnyttja mot snarkningarna.

Det är viktigt hur tjock kudde man har och hur den används. Om kudden är för hög blir det lätt så att halsen böjs för mycket och svalget blir därmed trångt. Prova själv hur tungt det känns att andas med huvudet framåtböjt i sängen istället för bakåtböjt.

Eftersom vibrationerna vid snarkningar ofta medför en viss svullnad i svalget kan man inte alltid förvänta sig full effekt av åtgärder som minskar snarkningarna direkt. Man bör därför prova minst någon/några veckor innan man avfärdar en behandling som verkningslös.

Denna prövotid är också förnuftig med hänsyn till att snarkningarna kan växla i svårighetsgrad från natt till natt, bl.a beroende på kroppsläget och variationer i nästäppa, trötthet eller alkoholintag.

Snarkningar blir värre om man ligger platt på rygg och minskar om man ligger på sidan eller på mage.

Åtgärder som var för sig inte ger en fullgod lösning av snarkning kan ge  en påtaglig förbättring om de sätts in samtidigt med andra antisnarklösningar. 

 


höger

FAKTA 
Källa: ”Sluta snarka börja leva” Orsaker, risker, behandling av Tore Strandell (sid 53, 64 och 65).